Ћорић: Гдје је Иванић на помену у Доњој Градини?

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Члан Главног одбора СНСД-а Недељко Ћорић затражио је од српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да каже зашто није присуствовао комеморативном скупу у Доњој Градини и обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина у концентрационом логору Јасеновац и шта је то било важније од помена стотинама хиљада убијених Срба.

"Сасвим је на мјесту запитати се да ли српски политичар који не дође на највеће српско стратиште, а у међувремену обилази којекакве форуме по Турској, често тркне до Лондона и којекуда по бијелом свијету, може представљати српски народ у Предсједништву БиХ", рекао је Ћорић Срни.

Ћорић је упитао да ли је трка за личном међународном подршком пред предстојеће изборе Иванићу важнија од помена стотинама хиљада Срба које су мучки убиле усташе.

"Зар није могао одвојити сат времена и појавити се са осталима у Доњој Градини, а не да шаље свог изасланика. У Доњу Градину може и Иванићев изасланик, а у Истанбул, Лондон, Париз, Рим - само лично Иванић", рекао је Ћорић.

Он сматра да је то срамота за човјека и политичара који је члан Предсједништва БиХ и то из Републике Српске у којој се и налази Доња Градина.