Могућа сарадња Српске са компанијом "Дојче телеком"

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је веома успјешним данашње састанке у Бону и захвалио управи "Дојче телекома" на рјешењима која су понудили с циљем успостављања сарадње са Српском.

"Разговарао сам са члановима Управе 'Дојче телекома' задуженим за иновације и сарадњу са другим државама, као и са најважнијим људима из Центра за сајбер одбрану, односно за борбу против сајбер криминала о могућој сарадњи са Републиком Српском, као и могућностима едукације наших људи и имплементације неких пројеката", рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Бона.

Он је нагласио да ће веома брзо, већ у току године, бити разрађена стратегија сарадње и акциони план имплементације неких одредаба које су данас договорене.

"У сваком случају била је ово успјешна посјета током које ми је презентован рад једне од најмоћнијих фирми у свијету која се бави не само телекомуникацијама и информационим технологијама, него и борбом против сајбер криминала, за шта смо и ми заинтересовани", истакао је Додик.

Он је нагласио да је разговарано и о пројектима "паметних и сигурних градова".

"Са руководством 'Дојче телекома' договорено је да у оквиру пилот пројекта одаберемо једну од локалних заједница у Српској како бисмо примијенили достигнућа и рјешења ове компаније која се односе на концепцију паметних и сигурних градова", истакао је предсједник Српске.

Он је оцијенио да је веома важно успоставити добро сарадњу са компанијама попут "Дојче телекома".