Модричa - стратешки важна за Српску

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће Влада Српске подржати реализацију инфраструктурних пројеката у Модричи, стратешки важној општини за Српску.

 

"Влада Републике Српске у Модричи финансира изградњу 22 стана, чиме ће бити ријешен велики проблем расељених лица смјештених у колективном центру у Модричи", рекао је Додик новинарима након састанка са руководством општине Модрича.

Додик је навео да је на састанку са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и његовим сарадницима било ријечи о приватизацији предузећа "Водовод" и обавези да овај проблем буде ријешен.

Он је рекао да је подржао активности у вези са наставком изградње раскрсница са кружним током у граду, те рјешавање инфраструктурних проблема у новим насељима, али и другим мјесним заједницама у Модричи.

Додик је подсјетио да су у Модричи од 2014. године ријешени готово сви проблеми када је ријеч о заштити од великих вода, од којих је општина имала велику штету.

"Средствима Фонда солидарности Републике Српске и локалне управе су, убрзо након поплава, оспособљене све јавне функције", навео је Додик.

Он је оцијенио да је Република Српска успјешно брањена и ове године од високог нивоа ријеке Саве које су долазиле из Хрватске.

"Имали смо неке конкретне проблеме у Козарској Дубици, али свакако не као оне 2014. године", рекао је Додик.

Начелник општине Модрича Младен Крекић изразио је задовољство разговором са предсједником Републике Српске и навео да ће у овој години бити реализовани бројни пројекти значајни за нова насеља Модрича три, Модрича четири, Модрича пет, као и друга мјеста на подручју општине.