Поштујем одлуку општинских органа о додјели признања

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да поштује што су надлежни органи Сребренице одлучили да му буде додијељена Златна плакета, највише општинско признање.

 

"Колико знам, општинска комисија која је била изабрана да одреди носиоце признања за ову годину. Била је мултиетничка и у њој је било и Срба и Бошњака. Једногласно су подржали приједлог када сам ја у питању, а онда је неко преспавао ноћ и из Сарајева позвао и рекао не може то", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву, истичући да ће воља изабраних органа Сребренице бити испоштована.

Поручујући Бошњацима да ништа није уперено против њих, Додик је рекао да морају да знају да Сребреница припада свима и да тамо постоји демократски изабрана власт која одлучује и чије он одлуке поштује.

"Нема више могућности за стереотипе и лажи које је претходна локална власт предвођена Бошњацима пласирала, не само у региону, него у свијету", нагласио је предсједник Српске.

Према његовим ријечима, очигледно је да некоме ово смета, а није сметало када се новинарка ФТВ пријавила да гласа у Сребреници, а дан послије се вратила у Сарајево или кад је Муамер Зукорлић долазио из Србије да гласа у БиХ.

Одговарајући на новинарско питање да је данас у Источном Сарајеву за Републику Српску више пута рекао да је држава, Додик је констатовао да "испада да смо дупла држава у односу на оно што је Федерација".

Он је додао да се за члана Предсједништва БиХ кандидује јер нема законског основа да буде још један мандат на челу Српске.

"Ја ћу у Предсједништву покушати бар 20 дана да направим нешто од те земље. Ако не успијем, шта ћу ту", закључио је Додик.