Донација предсједника Српске за малишане у ФБиХ који болују од рака

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Предсједник Републике Српске Милорад Додик учествовао је у хуманитарној акцији "Осмијех сваки дан" и донирао 20.000 КМ Удружењу "Срце за дјецу која болују од рака" у Федерацији БиХ /ФБиХ/ које је у сарадњи с Америчком трговачком комором у БиХ организовало донаторско вече.
 
Потпредсједник овог удружења Фикрет Кубат изјавио је да су били позитвно изненађени што је предсједник Српске Милорад Додик финансијски помогао изградњу родитељске куће са 50.000 марака и додао да се та подршка наставила и синоћ на донаторској вечери када је уручио 20.000 марака. 
 
Ово није први пут да предсједник Српске помаже обољелој дјеци у ФБиХ и овај пут су донирана значајна средства која ће помоћи малишанима у излијечењу од ове опаке болести. 
 
Прикупљена средства биће употријебљена за рад Родитељске куће која је други дом малим херојима и њиховим родитељима док се боре против опаких болести. 
 
Родитељска кућа, као и само удружење, егзистира захваљујући појединцима који желе да помогну и дијела друштвених структура, а подршка и помоћ раду долазе у различитим временским интервалима, преноси РТРС. 
 
Родитељска кућа је намијењена за смјештај малишана која се лијече од малигних болести и њихових родитеља који долазе ван Кантона Сарајево.