Позив српским представницима да напусте заједничке институције БиХ

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, предсједник ДНС-а Марко Павић и предсједник СП-а Петар Ђокић позивају српске представнике у заједничким институцијама БиХ да обуставе рад и напусте те институције због пријетње ратом Републици Српској.

 

"Позивамо партије окупљене у Савезу за промјене који чине власт у заједничким институцијама БиХ да без одлагања напусте институције БиХ и врате се на консултације у Републику Српску, гдје би са осталим партијама које су присутне у садашњем сазиву Народне скупштине Српске постигле договор о заједничком одговору на пријетњу ратом која је јуче упућена из Сарајева", наводи се у заједничком саопштењу СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

У саопштењу се истиче да је "изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да би ратом рјешавао унутрашња политичка питања у БиХ изазвала узнемирање не само у Републици Српској, већ и у цијелом региону".

"Уље на ватру додало је и Изетбеговићево залагање за признавање лажне државе Косово, што је угрозило напоре Србије да се на Балкану очува мир и стабилност као предуслов напретка свих. Сматрамо да напуштање заједничких институција БиХ није више питање вашег избора, већ ваше одгворности према Републици Српској која је јуче брутално нападнута", наглашава се у саопштењу СНСД-а, ДНС-а и СП-а.