Додик: Три народа у БиХ треба суверено да доносе одлуке

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је, током наступне посјете амбасадора Француске у БиХ Гијома Русона, да три народа у БиХ треба суверено да доносе одлуке без наметања са стране, те да Српска жели да буде на позицији која јој је дата Дејтонским споразумом.

Додик је истакао да је Српска опредијељена за европски пут, на којем жели да буде видљива, док са НАТО српски народ и Република Српска има негативно искуство из протеклог рата. Истакао је да Република Српска није против сарадње са НАТО у неким програмима, али да је реалност да код домаће јавности нема спремности за интеграције са НАТО савезом. Он је поновио да ће, буде ли то на дневном реду, народ свој став свакако изнијети на референдуму.

Додик је упознао Русона да је Република Српска стабилна на политичком и економском плану и да ће ускоро бити усвојен буџет за наредну годину.

Саговорници су се сагласили да су односи Републике Српске и Француске добри и да их треба још унапређивати, саопштено је из кабинета предсједника Српске.