Изетбеговићeв паралелни систем власти највећa опасност за опстанак БиХ

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић сматра да је позив бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића за санкционисањем предсједника Републике Српске Милорада Додика због изјаве истргнуте из контекста, потврда да у БиХ функционише паралелни систем власти који представља највећу опасност за њен опстанак.

 

Шпирић истиче да је позив Изетбеговића Тужилаштву БиХ, ОХР-у и Управном одбору Савјета за спровођење мира у БиХ да санкционишу Додика, заправо порука Србима, Хрватима и неподобним Бошњацима да "наилази вријеме у којем ће се са црним повезом на очима радити на изградњи будућности у коју не вјерују".

"Ово је заправо потврда све јаснијих ставова да у БиХ функционише паралелни систем власти који представља највећу опасност за опстанак БиХ. Желим да вјерујем да институције којима се обраћа Изетбеговић нису дио тог система", рекао је Шпирић Срни.

Он истиче да посебно забрињава то што јавност у БиХ ћути на изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића да предсједник Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац, послије састанка у Мостару, којем је присуствовало највише руководство ХДЗ-а БиХ и СНСД-а, треба испред себа да стави слово "У".

"Ово представља директан позив за ликвидацију Кошарца и свих присутних на том скупу, којем сам и ја присуствовао. Питамо се јесмо ли близу краја оваквим гадостима или се врата пакла лагано отварају?", упитао је Шпирић, који је потпредсједник СНСД-а.