Петровић: Посебни програми за рјешавање питања незапослености борачких категорија

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је Градска управа направила посебне програме за рјешавање питања незапослености борачких категорија, те да се праве спискови чији су једини критеријуми право, а не неки други аршини.

 

На пријему поводом Дана Требињске бригаде који је данас организовао за некадашње команданте батаљона, бригаде и представнике Градске борачке организације, Петровић је истакао да ће посебна пажња бити посвећена породицама двојице ратних команданата Требињске бригаде - Богдана Ковача и Радослава Зупца.

"Опредијелили смо се да заједничким снагама заштитимо наше заједничке вриједности. То је трајна обавеза града Требиња и будите увјерени да ћемо знати да цијенимо ове вриједности", поручио је Петровић.

Он је истакао да је један од закључака данашњег скупа да Борачка организација Републике Српске добије издвојени статус унутар свих организација Српске које имају јавни интерес.

"Наша намјера је и да помажемо свим породицама погинулих и демобилисаних бораца, породицама ратних војних инвалида и умрлих бораца, које су остале незаштићене и заборављене", рекао је Петровић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Требиња Перо Мишељић говорио је о стварању Требињске бригаде Војске Републике Српске и о борбама у току посљедњег отаџбинског рата.

"У ноћи између 12. и 13. јула регуларне јединице Републике Хрватске напале су свим расположивим снагама на доминантни врх Влаштицу. Ту смо пружили одлучан отпор и сломили ту офанзиву. Тај дан је симболично узет као Дан Требињске бригаде Војске Републике Српске", рекао је Мишељић.

Представници Борачке организације Требиње данас су положили цвијеће на спомен-обиљежја погинулим борцима Требињске бригаде и ратном команданту генералу Богдану Ковачу.

Поводом 25 година од оснивања Требињске бригаде Војске Републике Српске, у Музеју Херцеговине ће од 21.00 час бити одржана промоција књиге "Херцеговачки корпус".