Континуирано антирепубличко дјеловање Савеза за промјене

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да је гласањем у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за давање сагласности за ратификацију Споразума о статусу фунцконисању Међународне комисије за нестала лица /ИЦМП/ у БиХ Савез за промјене показао своје континуирано антирепубличко дјеловање.

 Додик је констатовао да нема координације између представника Српске у заједничким институцијама БиХ о кључном питању, а то је Република Српска, не заједничке институције.

"То је тако постављено и у Дејтонском споразуму и Уставу - питања која нису директно дата БиХ, а њих има само девет, само ентитети својом сагласношћу могу да поставе на ниво БиХ", истакао је Додик.

Наводећи да Савез за промјене то масовно крши, Додик је рекао да већина људи у Српској то сматра очитим доказом издаје на нивоу БиХ.

На посљедњој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ посланици Савеза за промјене подржали су давање сагласности за ратификацију Споразума о статусу функционисању ИЦМП-а у БиХ.

Став надлежних институција Републике Српске је да је Споразум, према којем би ИЦМП био у потпуности амнестиран од било какве одговорности за дискриминаторски однос према српским жртвама и њиховим породицама, потпуно супротан интересима Српске.