Вишковић: Иницијатори смјене Владе замајавају јавност

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић рекао је Срни да је данашњи захтјев ПДП-а да парламент смијени Владу Српске класична замјена теза, јер Владу Српске бира и смјењује скупштинска већина.

 

Вишковић је рекао да ПДП-а и опозиција немају ту већину и да смјена Владе уопште није у њиховој надлежности.

"Институције Српске - Влада, Народна скупштина и остале, имају подршку и раде у пуном капацитету. Влада ради онолико колико је у датим околностима могуће, иако би сви ми жељели више и боље", истакао је Вишковић.

Он је додао да ће опозиција у Српској тему смјене Владе спиновати наредних дана и говорити о такозваним "црним књигама" /приједлог за изгласавање неповјерења Влади Српске/.

"У том материјалу има свега, а пола од тога није тачно. у појединим табелама су нетачни подаци", указао је Вишковић и додао да је то "промо материјал" за изношење што више лажи и неистина о Влади Српске.

Вишковић је додао да покретачи питања смјене Владе замајавају јавност у Српској како би сакрили чињеницу да немају већину на нивоу БиХ, у Савјету министара и Парламентарној скупштини.

"Како министри из Савеза за промјене уопште раде у Савјету министара када је очито да не постоји парламентарна већина о чему је синоћ говорио и посланик у Парламентарној скупштини Садик Ахметовић. Он је рекао да није тачно да имају 22 гласа. Немају 22, већ 21 или чак и мање", рекао Вишковић.

Он је оцијенио да опозиција, не само да све чини да отежа Влади са нивоа БиХ и Савјета министара, већ гдје год је то могуће настоји да заустави новац која би могао ићи за добробит грађана.

"То се показало и на посљедњој сједници Народне скупштине. Када Влада одлучи да приватизацијом неког пропалог предузећа добије новац из кога би се сервисирале неке обавезе према буџетским корисницима, они и то спречавају, а онда позивају на смјену Владе", нагласио је Вишковић.

Он је навео да би било добро да постоји законско рјешење за смјену опозиције, јер она функционише на преварама и лажима.

"Они су опозиција у Српској, али су три године у власти на нивоу БиХ и у Сарајеву и на овај начин желе да прикрију свој нерад. Треба упитати ту господу шта су урадили за то вријеме за добробит грађана БиХ и Српске", рекао је Вишковић, упозоривши да ће се та штета коју су нанијели морати исправљати годинама.