Додик: Стабилна и јака Србија одговара и Српској

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Србија данас један од најважнијих фактора стабилности у региону, а да је њен премијер Александар Вучић позициониран као лидер од кога ЕУ и међународни фактори и велике силе управо очекују да допринесе тој стабилности.

Додик је рекао да и Српској одговарају стабилизација и мир.

"И Србија нама таква одговара. Стабилна и јака Србија, и економски и политички, па и безбједносно, јесте оно што ми желимо да видимо. Ми немамо ниједан проблем да подржимо оно што видимо и у Србији и код Вучића. Подршка Вучићу код нас није упитна", истакао је Додик, одговарајући на питање да ли ће подржати Вучића на предсједничким изборима у Србији.

Он је нагласио да никада није имао боље односе са Вучићем, а да је још важније то што Српска и Србија имају све боље односе и сарадњу.

"О референдуму јесмо имали различите позиције, али нисмо престали да разговарамо. Потврда дејтонске структуре и територијалног интегритета БиХ за нас није упитна и она је сасвим логична", рекао је Додик вечерас за Фејс ТВ.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, подсјетио је на Вучићеве ријечи да ће поштивати све што се у БиХ договори, али без мајоризације било кога.

Коментаришући изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је "Додик персона нон грата у Србији", предсједник Српске је рекао да његова јачина произилази, као и код сваког демократски изабраног предсједника, из избора и изборног резултата, односно воље грађана.

"Иза мене у посљедњих 10 година увијек стоји изборна побједа, и на општим, и на локалним изборима. Ја свој легитимитет не морам да доказујем. Вјерујем да ћемо и на наредним општим изборима побиједити", поручује Додик.